Om Sunrider

Sunrider hjälper människor att kunna äga sitt eget företag, liknande Franchising men med en minimal investering.
Sunrider investerar hundratals miljoner dollar i forskning, utveckling och dom främsta tillverknings metoderna för att tillhandahålla dig högsta möjliga kvalité på produkterna för ditt dagliga bruk.
Genom att bli medlem kan du bli en framgångsrik oberoende företagsägare och glädjas av supporten av Sunriders världsomspännande verksamhet.
Du kan äga en blomstrande verksamhet med en väldigt liten risk, utan problemen med administration och anställda.

Sunrider kanske inte är ett av USA: s mest erkända varumärken.
Många har nog svårt att nämna en enda av företagets 415 hälso, skönhets och hushållsprodukter.
Men med en global försäljning på $ 775.000.000 under 2012 är utan tvekan det här familjeägda företag med huvudkontor sen 1987 i Old Town, Torrance en hit i industrin av naturliga produkter.

Gäster som kommer in i inglasade lobbyn på Sunriders 350.000 kvadratmeter stora huvudkontor möts av två stora, vridna metallskulpturer som verkar dyka upp ur jorden. De bär titeln ”Regeneration”, ett namn som också fungerar som företagets filosofi. Enligt konstverkets beskrivning, ”Precis som de fem elementen metall, trä, vatten, eld och jord är balanserade i naturen, är Sunrider produkter baserade på filosofin om förnyelse för att bibehålla hälsa och välmående.”

Arkitekterna i denna filosofi är Sunriders grundarna Tei-Fu Chen, PhD, och hans fru, Oi-Lin Chen, MD. Idag är det regenerering även på företaget Sunrider genom ytterligare fem delar: paret Chens vuxna barn som använder sina olika talanger och fräscha idéer för att introducera Sunrider till en ny generation av hälsomedvetna konsumenter.

Syskon Wendy Teng, JD, Reuben Chen, MD, Sunny Beutler, JD, Eric Chen, PhD, och Jonathan Chen har alla ledande roller inom Sunrider. Och eftersom företaget aldrig har trott på att testa sina produkter på djur, har de också länge använt sig själva som ”försökskaniner” för nya produkter.

Chen familjen

”Om vi inte gillar det kan vi inte sälja det”, säger ”minstingen i familjen” Jonathan, en självbeskriven ”datornörd.” Trots sina föräldrars önskan att fullfölja medicinstudier, läste Jonatan hans Bachelor of Science i informationssystem och master of Science i informationssystem hantering från Brigham Young University (BYU). Han ansvarar nu för den globala informationstekniken.

Sunny Beutler (hennes namn som gift), fick smeknamnet ”Da Xiao Ji” av bolagets Kina personal och auktoriserade företagare (Abos) översatt till engelska ”Big Little Boss” hennes Bachelor of Arts i internationella studier och hennes Jurist Doctor från BYU.

”Sedan jag var liten, har mina föräldrar lärt mig svara telefon, bära headset på konventioner och hjälpa till vid workshops”, säger hon. ”Det var kul, men jag minns att vuxna skrek åt mig på telefonen och jag visste inte hur jag skulle hantera det”, fortsätter hon med ett skratt. Hon lärde sig genom övning.

Sunny är en född manager och övervakar bla internationella verksamheter och speciella evenemang.

Eric, som Jonathan kallar ”den tysta, smarta som alltid tänker klart” tog sin kandidatexamen i biokemi från BYU och hans doktorsexamen i organisk kemi från UCLA. Som verksamhets direktör för Sunrider Manufacturing, arbetar han med Sunriders forskarteam för att utveckla nya produkter.

Deras far Tei-Fu Som växte upp som en sjuklig pojke i Jiayi i sydvästra Taiwan, där lärde han sig om örter av sin farfar. Där studerade han sedan sin farfars gamla manuskript om örter och tog en examen i farmaci från Kaohsiung Medical College.

I sällskap med sin fru Oi-Lin fortsatte han sina studier vid Brigham Young University i Utah, stakt driven av sin omvändelse till Mormonism när han var 16. Han undervisade även i vetenskap och judo.

Efter BYU, blev Tei-Fu forsknings och utvecklingsdirektör för en multi-level marketing företag i näringsbranschen, där han började utveckla sin egen linje av naturläkemedel.
1982 beslöt Tei-Fu, tillsammans med Oi-Lin-som hade tagit sin MD-examen att grunda ett eget företag, och Sunrider föddes.

Rotad i tron att sjukdomen är ett resultat av dålig kost, sammansmälter företaget traditionella kinesisk herbalism med västerländsk vetenskap och gör produkter för att förbättra livsstil och välbefinnande. Influerad av framgången med andra multi-level marketing företag i Utah, strukturerade Tei-Fu Sunrider som ett direkt försäljningsföretag.

Sunrider säljer sina produkter genom ett nätverk av oberoende företagare. De har vuxit till ett globalt företag som distribuerar produkter till nästan 50 länder och har utökats med franchisebutiker i andra länder och en kedja av lyxhotell-Sunworld Dynasty Hotell i Kina och Taiwan.

Att bygga ett globalt imperium krävs långa timmar och ofta internationella resor, Chen barnen säger att deras föräldrar alltid såg till att de ”kände kärlek” under uppväxten. ”De skulle alltid avbryta allt och vara med på var och en av våra high school och college examens. Det var så viktigt för dem”, säger Jonathan han medger att det ibland verkade mer som” tuff kärlek. ”

Vissa barn kan göra uppror mot sin barndoms regim, men enligt Jonathan lärde istället vi oss att ”acceptera arbete som en del av livet. Mina föräldrar sa alltid, ”Klaga inte på jobbet. Det kan inte alltid vara roligt. ”Vi såg våra föräldrar gå igenom en hel del svårigheter, så det gjorde att vi uppskattar vad de åstadkommit och vi vill arbeta lika hårt för att lyckas.”

De Chens krediterar deras familjevärden till den kinesiska kulturen och deras Mormon religion, vilket lägger stark tonvikt på att ge tillbaka genom samhällstjänst. Sunrider har länge stött American Cancer Society ”Relay for Life, Junior Ledarskap Torrance, Tech Trek-som skickar kvinnliga elever till vetenskaps läger-och Adopt-a-school.
Den gångna hösten, gav familjen tillbaka genom en donation på $ 2.500.000 till Torrance Memorial Medical Center. I gengäld kommer den kirurgiska avdelningen vid nya Lundquist Tornet bära namnet Chen.

Med föräldrar, syskon och nu 10 barnbarn (fyra födda på Torrance Memorial och ytterligare två på väg) alla bor i South Bay, har familjen Chen ett personligt intresse av att stödja den lokala sjukvården. Dessutom är Reuben som beskrivs som ”hårdast arbetande och mest intensiva” syskon, nyligen utsetts till läkare i Torrance Memorial fysiska medicin / rehab-avdelning, där han behandlar patienter som genomgått operationer.

Familjen blev först bekant med vårdcentralen för 24 år sedan när Oi-Lin fick livräddande behandling där för steg III nasofarynxcancer. Med bara 10% chans att överleva, fick hon aggressiv kemoterapi och strålbehandling. Även om hon återhämtat sig helt, förblir hon i vården av sin läkare Marc Colman, MD, som introducerade Chens till Torrance Memorial Health Care stiftelsens direktör Judith Gassner.

Familjen Chen

”Min mammas cancer påverkade oss eftersom vi var alla ganska unga när det hände.
Min yngste bror Jonathan var bara 5 ”, säger Sunny. ”Dr Colman och hennes andra läkare tog så väl hand om henne, och från den erfarenheten tänker vi alltid på Torrance Memorial som vårt sjukhus. ”

Hon fortsätter: ”Donationen till operationsavdelningen känns helt rätt. Vi hoppas att med donationens hjälp att många fler människor kommer att kunna uppleva den typ av underbara vård och behandling som vi fått som en familj på Torrance Memorial. ”

Som Tei-Fu Chen har förklarat, namngav han företaget Sunrider eftersom ”om vi står framför solen kommer skuggorna alltid att vara bakom oss.” Reuben har fortsatt att tänka framsynt med ett nytt företag. År 2013 öppnade han en klinik i Torrance som heter SunLiving Health & Wellness. Han fortsätter med arvet att blanda traditionella och holistisk medicin genom skräddarsydda nutrition, fitness, kosmetika och idrottsmedicinska program.

Som nästa generations Chens tar de Sunrider till nästa nivå nationellt och internationellt, men två långvariga familjeritualer förblir kvar. De träffas för filmkväll varje tisdag, och mamma Oi-Lin bjuder in alla barn, makar och barnbarn för middagar varje söndag kväll.

”Om våra föräldrar är bortrest har vi ett knytkalas”, säger Wendy Teng (hennes namn som gift), som tagit en kandidatexamen i engelska och biologi vid UCLA och en Juris Doctorsexamen från Duke University School of Law. Som vice VD för marknadsföring, är hennes uppdrag att öka kännedomen om varumärket i Sunrider via webb marknadsföring och sociala medier.

”Vår mamma sa alltid till oss, dina vänner kommer och går, men dina syskon kommer att vara där för evigt. Så se till att komma bra överens ”, säger Wendy Teng.

”Vi är väldigt trubbigt med varandra, och vi vill inte hålla tillbaka. Men vi är inte konkurrenskraftiga med varandra ”, säger Jonathan. ”Vi är alltid stolta över varandra och driver varandra hårt för att lyckas.”

Han fortsätter, ”Vi kommer in i denna värld för att göra en skillnad. Livet är hårt, och att vi har haft lite extra hjälp från våra föräldrar är inte en dålig sak. Vi inser alltid hur lyckligt lottade vi är och hur viktigt det är att ge tillbaka. Vår förhoppning är att vi kan ge samma passion och arbetsmoral till våra barn. ”