Anti-doping Certifiering

I december 2006 blev fem Sunrider ® produkter, Veros ®, Joi ®, Top ®, Sunrise ® och Koreanska vit ginseng, beviljade certifiering av antidoping kontroll gruppen the Banned Substances Control Group (BSCG) http://bscg.org/index.php.
Ett World Anti-Doping Agency (WADA)-ackrediterat laboratorium som utför anti doping tester.

Certifieringen gjorde att Sunrider kunde sponsra den israeliska OS-truppen med dessa produkter med sikte på OS i Peking 2008.

Sunrider har också tillåtelse att använda BSCG logotyp och ansvarsfriskrivning på etiketterna på dessa fem certifierade produkter, som ansluter till en lista på över femton andra Sunrider ® produkter som tidigare har godkänts av den israeliska olympiska kommittén för att användas av dess olympiska idrottare.

BSCG är det enda certifieringsprogrammet i USA som använder en Wada-ackrediterade laboratorium för alla analyser. Kosttillskott som certifierats av BSCG ger idrottarna större säkerhet för att veta att tillverkaren vidtar försiktighetsåtgärder för att säkerställa att skadliga anabola substanser, stimulantia och andra potentiellt farliga förbjudna ämnen inte ingår i deras produkter.

WADA http://www.wada-ama.org/en/ är en internationell oberoende organisation skapad 1999 för att främja, samordna och övervaka kampen mot dopning inom idrotten.
WADA bildades som en stiftelse på initiativ av Internationella olympiska kommittén med stöd och deltagande av mellanstatliga organisationer, regeringar och andra offentliga och privata organ som kämpar mot dopning inom idrotten.

I augusti 2005 tecknade Sunrider Israel ett avtal med den israeliska OS-kommittén för ensamrätt att sponsra den israeliska OS-truppen i kategorin tillverkare och marknadsförare av kosttillskott och hälsoprodukter.
I samband med detta partnerskap försåg Sunrider Israel de israeliska olympiska idrottarna med kosttillskott, vitaminer och mineraler av världsklass.